Обрати школу:

Ньютон про вічне...

 

 

Ісаак НЬЮТОН

(1643-1727)

 

* * *

«Чудесне устрій космосу і гармонія в ньому можуть бути пояснені лише тим, що космос був створений по плану Всюдисущої та Всемогутнього Істоти. Ось - моє перше і останнє слово».

* * *

Учений, який відкрив закон тяжіння, був ревним і смиренним читачем Біблії. Знаменитий учений, який з благоговінням знымав шляпу при одному проголошенні імені Божого, зберігав глибоку віру в богонатхненність Священного Писання, в надприродне походження викладеного в ньому Одкровення, в дійсність біблійних чудес і пророцтв. Про це свідчить написане Ньютоном тлумачення на дві найскладніші для розуміння книги Священного Писання: книгу пророка Даниїла і Апокаліпсис святого апостола Іоанна. "Ми маємо, - говорив великий Ньютон, - Мойсея, пророків і апостолів, навіть слово Самого Ісуса. Якщо ми не хочемо погоджуватися з ними, то ми заслуговуємо настільки ж мало вибачень, як і юдеї".

 

* * *

Для Ньютона, який домігся значних досягнень в цілому ряді наук, світ Божий і в кінці життя залишався повним таємниць. «Я дивлюсь на себе, як на дитину, яка граючись на морському березі, знайшла декілька камінчиків гладкіше та мушлі яскравіші, ніш це вдавалось іншим, в той час як безмежний океан істини розстилався переді мною незвіданим», - сказав вчений незадовго до смерті.

 

 

 

Версія для друку

© 2011-2024 Дитяча недільна школа "Чадо"
Розробка © 2011-2024 Юрій Зінькевич
Дизайн © 2011 Анна Рибак