Обрати школу:

Спільна молитва за дітей-сиріт - 2014

 

9 листопада 2014 року в Україні відбувся «Всеукраїнський День молитви за сиріт». Цей захід відбувається щорічно, у другу неділю листопада. У цей день християни молитовно просили Бога про порятунок усіх дітей-сиріт, аби Він захистив і благословив їх щасливим майбутнім, а також за людей, які приймають сиріт і виховують їх у своїх сім’ях.

В рамках проведення в Україні «Всеукраїнського Дня молитви за сиріт» на Михайлівській площі у м. Києві відбулась спільна Молитва. Молебень за дітей-сиріт очолив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Святійшому владиці співслужив намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря єпископ Вишгородський Агапіт.

Після молебня Патріарх Філарет закликав усі християнські Церкви допомагати знедоленим малюкам: "Ми дуже раді, що в Україні починається цей процес – залучення різних Церков до виховання дітей-сиріт. Я думаю, що сироти будуть, але з цих сиріт виростуть добрі громадяни, якщо вони будуть добрими дітьми".

У молебні на Михайлівській площі молилися також голови українських Церков, релігійних союзів та об’єднань, уповноважені посли та представники дипломатичних місій із різних держав світу, голова Міжнародної благодійної фундації «Отчий дім» Роман Корнійко, а також інші гості. На молебень за дітей-сиріт завітав й Президент України Петро Порошенко, а його дружина Марина Порошенко під звуки дзвонів, які лунали з дзвіниці Золотоверхої обителі, випустила в небо білого голуба, що є символом миру та добра.

Молитва супроводжувалася співом хору Київської православної богословської академії та об'єднаного дитячого хору недільних шкіл Володимирського кафедрального собору, Михайлівського Золотоверхого монастиря, храму ікони Божої Матері "Живоносне Джерело" на Борщагівці та Феодосіївського чоловічого монастиря. Після молитви на сцені виступа заслужені артисти України: Ніна Матвієнко, Олександр Пономарьов, Віктор Павлик та інші поважні гості.

Діти-сироти, які були присутні на заході, відчули в цей день любов і щире бажання усіх допомогти їм подолати власне незаслужене горе – бути сиротою. У студентській трапезній Київської православної богословської академії усіх дітлахів, які були присутні на святі, частували приготовленим обідом і вручили їм подарунки.

Варто сказати, що багато людей в цей день звернули свою увагу на веселку, яка серед ясного неба з'явилася над Михайлівською площею саме тоді, коли лунала молитва за дітей-сиріт.

Версія для друку

© 2011-2024 Дитяча недільна школа "Чадо"
Розробка © 2011-2024 Юрій Зінькевич
Дизайн © 2011 Анна Рибак