Обрати школу:

Ясла. Урок 11. Шоста заповідь. Не вбивай!

 

Презентація: yasla.-11.ne-vbivay.pps (5 301 кБ) 

 

Дитячий "Отче наш"     Структура уроку

Любі дітки!

Шоста Божа заповідь суворо забороняє нам жорстоко ставитись до всього живого, створеного Богом. "Не вбивай!" - вчить нас Бог.

Пам`ятаємо, як виник весь світ? - Спочатку нічого не було, а потім Бог все створив. І саме Він подарував життя і комашкам, і пташкам, і рибкам, і звіряткам, і звичайно, всім нам - людям. 

Давайте спробуємо собі уявити, якою була б наша земля, якби Бог не населив її живими істотами. В траві не скрекочуть маленькі зелені коники, не пурхають метелики, високо у гіллі дерев не цвірінькають веселі пташки, від кущика до кущика не стрибають зайчики і біля лісу не щіпають травичку лосенятко разом з мамою. В річці не плюскотить рибка, а в морі не граються у хвилях дельфіни і не пускає фонтану величезний добрий кит. Ніде нікого немає: ні мавпочок у теплих лісах, ні білих ведмедів у холодному царстві льоду. Немає корівок, немає коників, немає тигрів, левів і слонів, немає навіть улюбленого нашого кошенятка - нікого! Повна тиша! Навіть немає нас із вами... Порожні вулиці, порожні будинки, порожні дитячі садочки... і зовсім ніде немає наших мами і татка...

О, ні!!! Не хочемо такого світу!!... Боженько, як добре, що Ти всім нам дарував життя! Яке щастя, що можна притулити до себе наше маленьке кошеня і побігти з ним до матусі і татка, щоб вони нас так само ніжно обійняли!

Не можна нікому дозволяти припиняти чиєсь життя! Життя - дорогоцінне!

Навпаки, треба берегти і весь світ, і кожну живу душеньку в ньому. Треба піклуватися про всіх звіряток і навіть не нищити квіти, кущі і дерева, тому що і вони живуть своїм життям.

Бог доручив нам берегти всю живу природу.

А з цим важливим Божим завданням можуть впоратися тільки дуже добрі люди. Не можна бути злими, мучити звірят чи ображати інших людей. Зло знищує життя! Треба слухатися своїх батьків, щоб вони не переживали і довго-довго жили разом з нами. Треба всіх жаліти і любити.

Тільки так ми збережемо життя на чудовій Божій планеті!

 

 

Давайте разом з вами подивимося мультик про ведмедика, який спочатку був злючкою, всіх ображав і кривдив, але коли сам опинився у біді, зрозумів, як важливо до всіх ставитися по-доброму і нікому не робити ніякого зла: 

Мультфільм "Ведмедик-задирака":

 

А от ще один мультк про маленького хлопчика, який збирався стати справжнім мисливцем, але коли зайшов у ліс і подружився із звірятами, то викинув свою рушницю геть:

Мультфільм "Ти мене не бійся":

Версія для друку

© 2011-2024 Дитяча недільна школа "Чадо"
Розробка © 2011-2024 Юрій Зінькевич
Дизайн © 2011 Анна Рибак