Обрати школу:

Ясла. Урок 12. Сьома заповідь. Не зраджуй!

 

Презентація: yasla.-12.-ne-zradzhuy.pps (7 937 кБ) 

 

Дитячий "Отче наш"     Структура уроку

Любі дітки!

Сьома Божа заповідь вчить нас бути вірними один одному, тобто – не зраджувати.

Вірними нас робить дуже сильна любов. Хто більше за все нас любить? - наші мама і татко. Бог уклав у їхнє серце таку сильну любов, що вони готові все віддати, але нас не зрадити, не розлюбити. Ми для наших мами і татка - найдорожчі у світі! Навіть якщо ми не дуже слухняні, або якщо хворіємо і не даємо їм ночами спати, вони ні за що в світі не погодилися б проміняти нас на кращих дітей, більш слухняних чи більш здорових. Якими б ми не були, ми для них - найкращі, тому що вони нас сильно-пресильно люблять.

Так і ми, діти, любимо наших батьків. І серед усіх людей на землі (а їх дуже і дуже багато!) тільки наші мама і татко, бабусі і дідусі - незамінні, і нікого нам, крім них, не потрібно! І ніхто інший їх не може замінити...

Коли сильно любиш, зрадити неможливо!
Коли ми любимо, ми - вірні!

Так і наші мама з татком: колись зустрілись, дуже полюбили один одного, і тепер вони вже не можуть жити окремо, тому і живуть все своє життя однією дружньою сім`єю, разом з нами, їхніми дітьми.

А що може бути краще, ніж сім`я, в якій всі один одного люблять і ніколи не зраджують?
Це і є - щастя!

Вірними можуть бути також і друзі. Друзів ми також - любимо. Тому друзів треба берегти, не забувати і не міняти на інших, тобто - не зраджувати. Якщо ж ми забудемо про свого друга, образимо чи знайдемо йому заміну, то ми його втратимо. Тому що зрада - руйнує дружбу і руйнує любов!

Але головне - не забути і не зрадити Того, Хто любить нас найбільше - нашого Бога!
Бути вірним Йому, думати про Нього, слухатися Його і розмовляти з Ним у молитві!

Навіть наш улюблений ведмедик, чи старенька лялька, які є нашими давніми друзями, що так звикли до наших рук, до нашої уваги і ніжності, що так люблять гратися із нами і слухати разом із нами казки, - навіть їм було би страшенно боляче, якби ми раптом забули про них, чи, закинувши їх у дальній куток, почали б гратися із новими, кращими, іграшками. Вони могли б навіть образитися і втекти від нас тихенько вночі, тому що вірні друзі так ніколи не вчиняють.

І якщо у нас уже є чудові плюшеві чи лялькові друзі, то навіщо ж нам тоді вимагати у батьків купити ще і ще нові? Треба краще берегти тих, що у нас уже є, і не жаліти на них свого часу.

 

Давайте ми з вами подивимося мультик про стареньку ляльку, яку зрадила одна дівчинка, і про те, як їм обом стало після цього погано, поки вони знову не подружилися:

Мультфільм "Босоніжна і її друзі"

А от ще один мультик про маленьких кошеня та цуцика, яких зрадили їхні хазяї та покинули самих на дачі:

Мультфільм "Ми ідемо шукати"

Версія для друку

© 2011-2024 Дитяча недільна школа "Чадо"
Розробка © 2011-2024 Юрій Зінькевич
Дизайн © 2011 Анна Рибак