Обрати школу:

Ясла. Урок 13. Восьма заповідь. Не кради!

 

Презентація: ne-kradu.pps (5 546 кБ) 

 

Дитячий "Отче наш"     Структура уроку

Любі дітки!

Восьма Божа заповідь суворо наказує всім нам - не кради!

Красти - значить взяти без дозволу у когось щось те, що нам не належить: забрати у якоїсь дитини її іграшку, або будь-які речі, які нам дуже сподобались і які б нам дуже хотілось мати, але вони не наші, чужі. А іноді навіть приходить така погана думка вкрасти щось у дорослих, і рука може потягнутися у чиюсь сумочку за грошима... Не дай, Боже!

Красти - це великий гріх! Той, хто це робить, завжди ховається, хоче, щоб його не бачили, бо він відчуває, що це дуже соромно...

От так само колись дуже-дуже давно, коли Бог тільки створив світ і перших людей, Адама і Єву, Він наказав їм: "Ви можете їсти будь-які фрукти з різних дерев, але з одного дерева їсти яблука не можна!" Та, на жаль, Адам і Єва не послухались заборони. Хитрий змій приповз і почав умовляти Єву: "Подивись, які красиві і смачні яблучка!.." І їй захотілося взяти те, на що Бог не дав дозволу. А взяти без дозволу і означає - вкрасти!..

Пам`ятаєте, що сталося далі? І Єва, і Адам, вкравши заборонене яблуко, перший раз заховалися від Бога. Бо їм стало дуже соромно!.. Більше вони вже не були такими хорошими, як до цього злочину. Більше не могли прямо і спокійно дивитися в очі своєму Небесному Батькові... Крадене яблуко не принесло їм ні радості, ні щастя. З тих пір, як їхня рука потягнулася до чужого, вони вже не могли жити в раю.  У них почалися біди, вони стали хворіти і згодом померли. І, мабуть, вони не раз один одному казали: "Якби ми тоді не вкрали, ми б і досі жили щасливо разом з Богом..."

Тому і нам треба пам`ятати: як би нам чогось не хотілося, як би сильно не тягнулася наша рука до чужого, - зупиняти свої руки і казати собі "Стоп!" Краще попросити дозволу, або навіть обійтися без того, що так сильно захотілося. Але ні в якому разі не красти! Щоб і з нами не сталося біди!..

Взагалі, уявіть собі світ, в якому б всі один у одного все крали. Не можна було б залишити свої іграшки на дитячому майданчику, їх би вмить розікрали. В магазинах були б голі полиці, бо всі продукти і речі з них би повиносили. З дитячого садочку зникли б всі столи і стільчики, і навіть ліжечка з подушками і ковдрами. Вкрали б всі речі з квартир, з лікарень і аптек... Далі і не хочеться продовжувати!.. В такому світі взагалі не можна жити!

Жити можна тільки в світі, де на чуже ніхто не зазирає, де всі знають - красти не можна!

Давайте разом з вами подивимося мультик про те, як у звіряток вкрали... Сонце, і як від того стало темно, холодно і сумно жити. Поки не повернули вкрадене на місце:

Мультфільм "Крадене сонце":

 

А от ще один мультик про те, як занадилися Лисиця, Ведмідь та Заєць красти у діда з хати та з города добро. Гнався дід за ними, але не міг зловити. Однак пішовши на хитрість із зробленим з соломи бичком, зміг провчити звірів. Після того стали Ведмідь, Заєць і Лисиця чесними, пообіцяли ніколи більше по чужих городах не лазити і чужого не брати:

Мультфільм "Солом`яний бичок":

Версія для друку

© 2011-2024 Дитяча недільна школа "Чадо"
Розробка © 2011-2024 Юрій Зінькевич
Дизайн © 2011 Анна Рибак