Обрати школу:

Ясла. Урок 17. Мій янгол

 

Презентація: miy-yangol.pps (38 476 кБ) 

 

Дитячий "Отче наш"     Структура уроку

Любі дітки!

Скажіть, будь ласка, ви коли-небудь бачили справжнісінького  янгола?..

Оо-о!.. Це було б чудово!.. Але, на жаль, це не так-то просто зробити, адже янголи - невидимі...

Дивовижно!.. А звідки ж ми тоді знаємо, що вони існують? І чи це правда?.. Правда! Як і те, що існуємо ми з вами!..

Янголи, так само, як і ми, люди, є - діти Божі. Тільки ми - видимі, а янголи - невидимі. Янголи, як і люди, були створені Богом.

Колись, як і перші люди, Адам і Єва, янголи могли вибирати, чи бути їм з Богом, чи піти від Нього. Дуже багато добрих янголів з радістю захотіли служити Богові. Щоб миттю виконувати всі важливі Божі доручення, вони стрімко летять на своїх невидимих крилах туди, де їх чекають. Добрі янголи бачать сяючого Бога так близько, що і самі світяться чудовим Божественним сяйвом, освітлюючи все навкруги.

Але, на жаль, серед янголів знайшовся один, який не захотів бути з Богом. Він став Божим ворогом і полетів від Бога геть. І чим далі цей непокірний янгол віддалявся від Бога, тим темнішим і злішим він ставав. Він розізлився не тільки на Бога, але і на людей, і задумав чинити людям всілякі неприємності і прикрості: приносити людям невдачі і хвороби, голод і холод, але найголовніше - він заморожував серця людей і гасив у їхніх душах Божественне світло. Від того люди ставали злими, як цей темний янгол, і сварилися між собою.

Щоб захистити людей від темного янгола, Бог послав кожній людині Свого помічника. От тому-то у кожного з нас є свій маленький Божий посланець - добрий і світлий янгол. Ми ніколи не буваємо самотніми, навіть якщо мама кладе нас у ліжечко, вимикає світло і виходить з кімнати - наш добрий янгол завжди поруч з нами. Він нас оберігає, захищає від зла і від усього поганого, бо темний янгол боїться Божественого світла і тому тікає від нас геть.

Тільки треба про нашого янголика не забувати, адже він - наш найближчий друг. З ним завжди можна подумки поговорити (тобто помолитися): попросити поради, якщо ми не знаємо як краще діяти, або попросити допомоги, якщо бачимо, що самим не впоратися, та навіть поділитися якоюсь радістю, оскільки наш янгол переживає, сумує і радіє разом з нами.

І тоді, коли ми будемо любити свого доброго янголика, Божественне світло від нього наповнить і нашу душу, і вже ніхто і ніколи нам не буде страшний. Тоді і ми самі якось... одного разу... близько-близько побачимо справжнього Доброго Бога...

Давайте разом з вами подивимося мультик про Різдвяного янголика, який допоміг своєму другові, маленькому хлопчикові, побачити новонародженного Бога - Ісуса Христа:

Мультфільм "Пісня янгола".

 

Версія для друку

© 2011-2024 Дитяча недільна школа "Чадо"
Розробка © 2011-2024 Юрій Зінькевич
Дизайн © 2011 Анна Рибак