Обрати школу:

Ясла. Урок 19. Дружба

 

Презентація: druzhba.pps (5 006 кБ) 

 

Дитячий "Отче наш"     Структура уроку

Любі дітки!

У вас є друзі?

Можливо, у дворі, чи у дитячому садочку? Ви любите з ними гратися? Приносите всі свої іграшки, вони - свої, складаєте все разом і починається велика гра, так?... І чим більше друзів, тим більше іграшок, а значить, тим цікавіше, правда ж?.. Разом взагалі дуже весело: кожний щось вигадує і всі по черзі грають у ту чи іншу гру. І всім добре, всі сміються, тому що ви - друзі!

З друзями завжди добре - не сумно і не страшно. Друзі ставляться один до одного по-доброму, стараються один одному допомогти, потішити, поділитися чимось смачненьким, що і сам би з`їв, але ж з другом - смачніше! Другові хочеться розказати цікаву історію, показати нову книжку, разом заспівати чи станцювати. Та й якусь кумедну витівку краще затіяти спільно!..

Навіть уявити важко, щоб ми робили без друзів... Так, звичайно, тоді б можна було заграбастати всі іграшки собі і ні з ким не поділитися, але... ну сидиш ти над горою іграшок один, а поряд веселяться діти... і так стає сумно! Виявляється, що не іграшки приносять радість, а друзі!

А вже коли нам буває погано, захворіли чи розстроєні, без друзів нам точно не обітись - тоді нам на допомогу спішать наші старші друзі: мама, татко, бабуся, дідусь, старші братики чи сестрички. Так, вони також наші хороші, вірні друзі, які ніколи не кинуть нас у біді! І дуже важливо нам зі своїми братиками і сестричками не сваритися, не ворогувати, все один одному прощати і памятати, що вони - наші найближчі друзі на все життя. Щоб не сталося, чи радісна подія, чи сумна, все треба перживати спільно.

Так Бог задумав цей світ. Щоб в ньому щасливо жилося, всі мають дружити: Адам і Єва були друзями, наші мама і татко подружилися колись один раз на все життя, як і бабуся з дідусем - і так в кожній сім`ї. Щастя, мир і лад у сім`ї буває тільки тоді, коли в ній живуть дружно. Але навіть і незнайомі люди мають ставитися один до одного по-дружньому: з добром і пошаною, без ворожнечі. Тоді всі один одному будуть посміхатися, ніхто нікого не буде ображати, ніхто ні на кого не буде нападати, припиняться війни і на землі запанує мир!

Просто треба, щоб ворогів взагалі не було, а були самі тільки друзі, чи не так?...

Саме цьому нас і вчив наш Найбільший Друг - Божий Син Ісус. Коли ВІн жив на землі, у Нього також були друзі, Ісус називав їх - учнями (так само, як і вас). Учні дуже любили свого Вчителя і готові були віддати заради Нього навіть своє життя. Вони завжди були поряд з Ісусом і допомагали Йому, чим тільки могли. А коли вже Ісус пішов на Небо, учні залишилися на землі, щоб продовжити вчити всіх людей на землі

жити - дружно!

 

Давайте з вами подивимося мультик про маленьких звіряток, яким дружба допомогла врятуватися з біди:

Мультфільм "Кораблик".

Версія для друку

© 2011-2024 Дитяча недільна школа "Чадо"
Розробка © 2011-2024 Юрій Зінькевич
Дизайн © 2011 Анна Рибак