Обрати школу:

Малятко. Урок 27. Труд

 

Презентація: trud.-z-komentaryami.pps (19 321 кБ) 

Презентація: malyatko,-urok-27-(versiya-2).pps (29 788 кБ) 

 

Молитва "Отче наш"     Структура уроку

ЗМІСТ УРОКУ:

Любі діти!

Давайте озирнемося у своїй кімнаті – всі предмети в ній створені руками людей. Раніше всього цього не було. Колись люди жили у зовсім інших умовах, не мали телевізорів, телефонів, не було книжок, такого красивого і зручного одягу, яскравих іграшок… Хтось потрудився, щоб в домі було так затишно і приємно жити.

А ви любите щось робити своїми руками? Малювати, ліпити, конструювати?..  Звичайно, можна лежати і нічого не робити, дивлячись у стелю, але так не цікаво жити. Нічого не роблять тільки ледацюги та хворі люди, для яких бездіяльність – це страшна кара.

Тому що, насправді, труд робить людину щасливою. Своїм трудом люди можуть поліпшувати світ, - і це дуже цікаво. Кожен вибирає, що йому подобається робити і трудиться над тим, щоб зробити це якомога краще. Для багатьох улюблена робота стає ділом всього їхнього життя, якому присвячують весь час і сили та домагаються великих результатів, стаючи успішними. Всі відомі люди прославились саме тим, що вони зробили за своє життя.

Труд людини благословенний Богом. Ще у раю, коли Господь тільки створив Адама, Він благословив його доглядати за чудовим райським садом а також за всіма тваринами. Тобто Бог доручив Адамові весь створений світ, і Адам мав не просто насолоджуватись перебуванням у раю, а стати його господарем і трудитися задля його благоустрою.

Сам Бог став прикладом для людей у труді. Господь трудився, щоб створити наш світ, в якому ми живемо. Адже до того, як Господь почав світ створювати, нічого не було. І так би і залишилось, якби Бог не потрудився над його створенням: Він створив небо і землю, рослин і тварин, а насамкінець і нас, людей. І тільки після такої славної і плідної роботи Господь спочив, дивлячись на результат Своєї роботи і радіючи з цього.

Так і людина, яка трудиться на благо інших (адже і Господь трудився заради нас, людей), отримує величезну насолоду від того, яку користь приносить цей труд. Хтось збирає автобуси або літаки, хтось будує теплі затишні будинки, хтось робить меблі, проводить в дома воду і світло, хтось навчає дітей, а інші лікують хворих, хтось шиє одяг, або друкує книжки. Хтось ці книжки пише, а інший пише красиву музику або картини, - і ми насолоджуємося їхньою роботою.

Для того, щоб робити всі ці чудові речі, треба бути вмілим і багато знати. Тому діти, поки вони маленькі, навчаються в школі, щоб потім всі знання використати для своєї роботи.

Треба трудитись, щоб не даремно прожити життя.

 

ПЛАН УРОКУ:

Світ, створений людьми:
Бог – Великий Творець, Він створив весь світ разом з нашою планетою, населеною тваринами і людьми. 
Людина – малий творець, тому що Господь створив її подібною до Себе. Творити живу природу, як Бог, людина не може, але людина, на відміну від тварин, може створювати свій світ речей.
Нещасні нероби:
Є люди, які не можуть, або не хочуть працювати.
Не можуть працювати люди хворі, яким тяжко щось робити.
Вони почувають себе нещасними від бездіяльності і мріють про те, щоб їм можна було щось робити. 
Не хочуть працювати люди ледачі. Для них труд - тяжка робота, яка ніколи не робить їх щасливими.
Щасливі трудяги:
Здорові повноцінні люди не можуть нічого не робити – це не цікаво.
Труд приносить їм щастя. Багато хто улюбленій справі присвячують все життя. Саме результат їхнього труда прославляє людей.
Благословенний труд:
Труд людини благословенний Богом. Ще в раю Господь заповів Адамові доглядати за райським садом і за тваринами в ньому.
Головний Трудівник:
Сам Господь показав людям приклад того, як треба трудитися.
Уявімо тільки, скільки труда треба було докласти Богові, щоб створити такий чудовий і різноманітний, живий і багатющий світ!!..
Тільки після того, як Божа робота була завершена, Господь спочив.
Для чого треба вчитися?
Для того, щоб створювати щось нове, щоб покращувати світ, треба бути вмілим і дуже багато знати.
Саме тому маленькі діти спочатку ідуть до школи, щоб навчитися там всій Божій премудрості, а потім стати Божими помічниками.
Наш слід на Землі:
Люди не вічні, рано чи пізно вони залишають цей світ.
Але люди можуть залишити по собі слід, добру пам`ять – 
це те, що вони зроблять за своє життя на користь іншим людям.

 

ПИТАННЯ:

  1. Назвати те, що зроблено людьми.
  2. Що ви любите робити? Яка ваша улюблена справа?
  3. Хто благословив труд людини?
  4. Хто Головний Трудівник, Який показує нам приклад в роботі?
  5. Для чого треба вчитися?

МУЛЬТФІЛЬМ:

Давайте разом з вами подивимося мультик:

 

 
Додаткові файли для скачування:
urok27.-trud.-zmist.plan.pitannya.doc (63 кБ)

Версія для друку

© 2011-2024 Дитяча недільна школа "Чадо"
Розробка © 2011-2024 Юрій Зінькевич
Дизайн © 2011 Анна Рибак